Весела тарілка Наталі Верещинської

Смакові фантазії матусі двох донечок і синочка Наталі Верещинської з Миколаєві на Львівщині вартують не лише захоплення, а й перейняття досвіду. Бо, крім поєднання смаків, корисності й засвоєння їжі, ця креативна мама на тарілці пише сюжети…

Кожна мама хоча б раз під час приготування страв хвилювалася, чи діти з’їдять їх. У Наталі є маленький Михайлик, котрому лише два з половиною рочку, тому нагодувати його вчасно й ситно не завжди вдається. Михайлик має двох старшеньких сестричок, котрі його дуже люблять, бавляться з ним. Але й про себе мусять подбати, бо як-не-як, а дівчаткам підліткового віку і в школу треба ходити, і до подружок завітати хочеться… Коли їх і тата нема вдома, Михайлик нудьгує без улюбленого товариства, та так, що в нього пропадає апетит. Поки вся родина в зборі, він теж смакує тим, що подано. Але не дуже охоче сідає до сніданку, коли залишається вдома, а мама мусить йти на роботу (вона працює у страховій компанії «Guardian»).

Наталя задумалася, чим зацікавити дитину, щоб не відмовлялася від корисної їжі, і знайшла вихід із непростої ситуації. Оскільки даремно було переконувати, що їсти треба, щоб рости, Наталія почала з оформлення тарілки з їжею. Наскладала на неї всілякої всячини, але не врізнобій і не акуратною гіркою, як зазвичай всі робимо, а, наприклад, круглу скибку хліба в центрі тарілки обклала макаронами спіралька, на скибку поклала очі з яєчного білка і зелені цибулі, носик і вушка зробила зі шматочків вареної ковбаски, а рот намалювала кетчупом, із зелені цибулі приклала довгі вуса. І смайлик готовий! А наступного разу з половини скибки батона поклала вазу, в неї вклала салатне листя, а над ним придумала створити квіточки з консервованих горошку та кукурудзи. Ще одного разу – у вазі з батона і ковбаски квіти зробила із салату з бурячка та соусу із зернами гірчиці.

З кожним днем маму так захоплював процес декорування тарілки, що почала використовувати геть усе, що трапляється під руку. У хід пішли ягоди, яблука, печиво, капуста, морква, лимон, апельсин, оливки,масло, сир, помідор, огірок, кріп, навіть цибуля стала не тільки дитячою їжею, а й прикрасою тарілки! Звісно, що такі декоративні страви споживає вже вся родина, не лише Михайлик.

Так як словами важко описувати речі, що милують око, запрошую вас самостійно побачити деякі шедеври майстрині на світлинах під цією публікацією. Пощастило тим, хто мав нагоду прийти на благодійний захід “Стрітенська зустріч”, який відбувся на підтримку хворої миколаївчанки Лесі Величко. Відвідувачі цього заходу мали можливість не тільки фінансово чи теплими словами підтримати нашу краянку, а також помилуватися картинами Михайла Данчевського і Миколи Пристая та відвідати багато майстер-класів, серед яких — і Наталії Верещинської з фуд-арту під назвою “Весела тарілка”.

…Придивіться до меню родини Верещинських, що на світлинах, уважніше, і побачите не тільки усміхнене сонечко, а й задуманий місячний вечір, зоряне небо над сільською садибою, качечку в річкових очеретах, сонячний день у місті, транспорт на автодорозі поміж дерев… І це мама Наталя готує для всієї родини завдяки Михайлику, котрий дуже радий, коли й батьки, і сестрички вдома.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.