Вшанували пам’ять миколаївських тенісистів Регушів

Відкритий обласний турнір з настільного тенісу серед дітей та ветеранів пам’яті Михайла та Володимира Регушів відбувся 15-16 травня у Миколаївській дитячо-юнацькій спортивній школі однойменної територіальної громади Львівської області.

Свій вплив на кількість учасників та інші організаційні моменти зробили карантинні обмеження. І варто зауважити, що спортовці належать до тих небагатьох груп населення, котрі дуже добре розуміють значення рухливого способу життя для оздоровлення кожної людини.

Цей турнір скликає спортовців різного віку в Миколаїв багато років поспіль. Адже і Володимир Регуш, і його батько Михайло надзвичайно активно займалися тенісом і навчали цього виду школярів, попри те, що мали іншу спеціальність та працювали на основному місці роботи в іншій царині. Теніс настільний для них обидвох був потребою серця, і важливо, що обидва пропагували цей вид спорту і серед дітей, і серед дорослих. Завдяки цій відданості спорту у Миколаєві разом із широким колом однодумців, котрі надавали ініціатору різне сприяння, і створено команду «Патріот», котра неодноразово перемагала у поєдинках вищої ліги.

Турнір пам’яті Регушів між володарями малої ракетки відбувся за підтримки Миколаївської міської ради, управління освіти, культури, молоді та спорту міської ради, громадської організації “Патріот-М”, яку очолює Олег Старовецький, та тренера команди з настільного тенісу “Патріот” Мар’яна Яцишина.

Прибули більше 60 змагунів зі Стрия, Старого Самбора, Львова і звісно, Миколаєва.

У командних поєдинках найвтішніший підсумок – для вихованців, тренерів та всіх уболівальників Миколаївської ДЮСШ, котрі посіли почесне командне І-е місце. На другому місці – команда Стрийської ДЮСШ, а на третьому – ДЮСШ №1 міста Львів.

Найуспішнішими гравцями цього турніру судді визнали серед миколаївських тенісистів:

  • у віковій категорії 2004-2006 р.н. (юнаки) – Руслана Полюгу – 4 місце, Олега Корецького – 5 місце;
  • у віковій категорії 2004-2006 р.н. (дівчата) – Марту Дідулу – 2 місце;
  • у віковій категорії 2007-2009 р.н. (юнаки) – Сергія Корецького – 1 місце;
  • у віковій категорії 2007-2009 р.н. (дівчата) – Аліну Боднарашик – 8 місце;
  • у віковій категорії 2010 р.н. і молодші (юнаки) – Юрія Гнатіва – 2 місце, Маркіяна Овсяника – 3 місце, Артема Савку – 4 місце;
  • у віковій категорії 2010 р.н. і молодші (дівчата) – Дарину Цигульову – 4 місце, Анастасію Гамалай – 6 місце, Анну Івахів – 7 місце, Яну Кузенко – 8 місце.

Змагалися і дорослі. Ветерани теж змагалися у різних вікових групах. Відзначилися:

18-39 років:

  • 1 місце –Богдан Чайковський (Миколаїв);
  • 2 місце – Микола Костів (Сколе);
  • 3 місце – Мошовський Василь (Миколаїв);

40-59 років:

  • 1 місце – Денис Пестерников (Львів);
  • 2 місце – Тарас Гіль (Львів);
  • 3 місце – Михайло Віватенко (Стебник);

60 років і старші:

  • 1 місце – Сергій Готь (Львів)
  • 2 місце – Олександр Буга (Львів)
  • 3 місце – Олександр Колесніков (Львів).

Голова громадської організації «Патріот-М» Олег Старовецький підсумовує:

– Цей турнір проводимо в Миколаєві неподалік від Львова вже багато років поспіль. Його учасники щороку демонструють дедалі красивішу гру, підтримують нормальне самопочуття, адже рух – це здоров’я. Володимир-син і Михайло-батько Регуші намагалися під час тренувань передати дітям усі секреті, розповісти про всі тонкощі успішної гри, тож у Миколаєві завдяки родині Регушів відродився цей вид спорту. Будемо надалі підтримувати малий теніс, щоб розвивалася наша команда, котра завдяки Регушам успішно виступала навіть у вищій лізі.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.