Не весь посуд безпечний

Китайські виробники De Luxe, Guangdong Deluxe Metal Products Co. Limited наситили український ринок неякісним посудом. Про це застерігає Держпродспоживслужба України, зокрема Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

«Інформуємо споживачів щодо виявлення міграції кадмію (0.0171 mg/kg — ppm) та свинцю (0.5060 mg/kg — ppm) з каструль, що експортувались з Китаю до Німеччини (оптовик: Bluecolibri, Ginsheim-Gustavsburg), звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ „ПДЛ“, просп. Бажана, 1-М, 240, м. Київ, 02 068)», — зазначають у Держпродспоживслужбі.

Стало відомо, що небезпечні каструлі можуть викликати погіршення самопочуття людини, якщо приготувати в них страви і спожити їх. Вони начебто виготовлені з матеріалу, що містить токсичні елементи свинець і кадмій. Свинець і кадмій належать до важких металів, можуть накопичуватися в кістках, органах людини, можуть імітувати собою і виштовхувати з організму корисні елементи кальцій, магній, інші. Велика кількість важких металів у людському організмі спричиняє гостру та хронічну ниркову недостатність, аутизм, внутрішньоутробну загибель плоду, порушення обміну речовин, дуже поширені хвороби серцево-судинної та нервової систем, рак.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.