Увага! Карантин для запобігання поширенню коронавірусу

Від 12 березня на три тижні, тобто до 3 квітня, в усій державі Кабінет Міністрів України запроваджує карантинні заходи. Таке рішення прийнято через поширення на планеті епідемії корона вірусної інфекції – у світі існує загроза епідемії.

За інформацією преслужби Уряду, три тижні не буде навчальних занять в установах освіти. Масові заходи загальною кількістю від двохсот учасників, крім заходів державної необхідності, тимчасово не проводитимуть, а спортивні відбуватимуться без уболівальників та лише з дозволу міжнародних організацій.

У самому Києві через поширення в усьому світі коронавірусу COVID-2019 влада міста затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень від 12 березня. Як повідомляє міський голова Києва Віталій Кличко, превентивні заходи запроваджують уже, не чекаючи підтвердження захворювання, щоб не було пізно. Тому наразі невизначений термін не працюватимуть навчальні заклади (школи, університети, дошкільні заклади, спортивні школи, інші), розважальні центри та розважальні зони в торгово-розважальних центрах.

Чому так? Бо раніше не відоме науці інфекційне захворювання COVID – 90 має досить серйозний вплив на наш організм. Медики радять не ігнорувати перші симптоми, хоча вони схожі до неодноразово нами поборених: сухий кашель і відчуття втоми від високої температури тіла. Бувають і ломота у суглобах,біль у м’язах, горлі, нежить, діарея.

Всесвітня Організація охорони здоров’я інформує про те, що вісімдесят хворих із сотні виліковуються, а ось кожен шостий з інфікованих коронавірусом може мати ускладнення, найчастіше – пневмонію, особливо ті, хто має хронічні захворювання. Але паніка зайва, як і будь-коли.

Щоб зменшити ризик інфікуватися, радять часто й довго мити руки, правильно готувати їжу, не їсти сирих м’яса й риби та відповідних продуктів. Треба дотримуватися гігієни, уникати поїздок у регіони поширення вірусу, контактів із хворими, а якщо без симптомів захворювання не обійшлося, то звернення до лікаря – обов’язкове.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.