ФАП у Горішному відкриють знову

Майже рік жителі невеликих сіл Горішне і Долішне у Льввіській області не можуть звернутися за медичним обслуговуванням у місцевий фельдшерсько-акушерський пункт, бо він закритий.

Один із депутатів Миколаївської районної ради на позачерговій сесії з цього приводу забив тривогу і вимагав знайти спосіб надавати людям можливість отримувати безкоштовну медичну допомогу та не порушувати їхнє право, прописане в Конституції України.

Директор реформованого КНП «Миколаївська центральна районна лікарня» Ірина Хрущ пояснила, що жителі цих сіл підписали з сімейними лікарями дуже мало декларацій. Більшість із тих, хто зареєстрований у Горішному і Долішному, а це – поблизу Нового Роздолу, виявили бажання звертатися до новороздільських лікарів, тому в сільському ФАПі (пункті надання тимчасової медичної допомоги) на утримання медичного працівника нема коштів. Умови обслуговування прописані договорами.

Передбачається, що в перспективі ці та інші села увійдуть у Новороздільську об’єднану територіальну громаду. Тому на пропозицію переукласти договори із сімейними лікарями прозвучало заперечення. Голова Миколаївської районної ради Тарас Зубрицький під час розгляду змін до показників районного бюджету порадив орієнтовно 60 тисяч гривень, зекономлених лікарнею на енергоносії, скерувати на утримання медичного працівника Горішненського ФАПу, депутати підтримали його.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.