Веломаршрут «Миколаїв-Розділ»

Проект на створення туристичного веломаршруту в Миколаївському районі та в Ленчинському повіті “Together now – common promotion of culture and history of the Łęczna County and the Mykolaiv Region” на загальну суму 51 741 євро схвалено до реалізації.

Тож 20937 євро передбачається витратити на одну з двох частин – відтинок «Миколаїв-Розділ», заявку на яку подавала Миколаївська районна рада Львівської області.

Як розповідає начальник відділу районної ради з питань реалізації проектів місцевого розвитку і міжнародної технічної допомоги Анастасія Сенців, за ці кошти передбачена також оренда півтора сотні велосипедів для бажаючих проїхатися з вітерцем і водночас ознайомитися з історичною спадщиною України. На шляху велосипедистів, серед іншого, траплятимуться зупинки для ознайомлення з капличкою «Писанка» в Миколаєві, печерою неандертальців у лісі, старезним дубом біля церкви у Верині, Палацом Лянцкоронських у селищі Розділ, а також певний час буде відведено на перебування у Березині, де споруджують культурно-просвітницький центр. Прибудуть гості із Польщі.

Миколаївська районна рада подавала проект на конкурс минулого року спільно із гміною Устрики Дольні та Ленчинським повітом Польщі. У сусідній країні теж передбачається обладнати туристичний велосипедний маршрут.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.