“Веселі канікули з Богом” у Черниці

Від середини серпня на парафії Вознесіння Господнього  Стрийської єпарїі Української Греко-Католицької Церкви, в селі Черниця, діти віком 6-13 років проводять “Веселі канікули з Богом”.

Настоятель парафії отець Ігор Юркевич і громадська активістка Тетяна Болехан із сусіднього села Пісочна, котра працює художнім керівником Народного Дому села Черниця, протягом тижня, що минає, від понеділка до суботи проводять духовні зустрічі з юними християнами, попередньо визначивши тему дня. Чи корисні такі заходи для дітей? За словами батьків, безперечно. Бо  не кожен може знайти так багато вільного часу для того, щоб грамотно й уміло розкрити дитині теми християнського життя.

У дитячому християнському таборі день починається зі спільної молитви, благословення отця Ігоря. Першого дня діти познайомилися з тими, хто проводить таборування, та між собою, бо, крім жителів Черниці, заходи відвідує кілька діточок із Пісочни. Щодня відбуваються майстер-класи. У середу, наприклад, діти вчилися перетворюватина вазу звичайну скляну банку.А навчала їх цьому одинадцятирічна Анастасія Болехан. Передбачено ще й виготовлення звіряток із паперових частин. Загалом майстер-класи відбуваються щодня.  Для роботи з дітьми задіяно тринадцять аніматорів.  Важливо, що щодня відбувається катехизація і щоразу на іншу тему. Завдяки “Веселим канікулам з Богом”, діти набагато грунтовніше довідалися про християнські чесноти тощо.

Щодня парафію відвідують цікаві гості, як-ось: уродженець Черниці отець Орест Демко, котрий править на парафії в Дашаві. Цей гість під власний акомпанемент на гітарі виконував духовні пісні, і його спів на прославу Бога припав присутнім до вподоби.

– Розклад дня: молитва, руханка, майстер-класи, обід, катехизація, руханка, спортивні ігри, перегляд мультиплікаційного фільму, молитва – сприяє підростаючому поколінню вдосконалюватися та зміцніти у християнській вірі, – впевнена Тетяна Болехан.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.