Дорогу Рудники-Випучки також ремонтуватимуть

У перелік 25 об’єктів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, будівництво, реконструкція, ремонти та утримання яких передбачається проводити у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету, ввійшли відтинки доріг, якими користуються мешканці колишнього Миколаївського району, а тепер – Миколаївської, Розвадівської, Новороздільської територіальних громад Стрийського району на Львівщині.

За повідомленням Львівської обласної ради, на засіданні у вівторок, 16 березня, затвердила списки доріг, на які у 2021 році з обласного бюджету скерують 200 мільйонів гривень. З них 51,4 мільйона гривень скерують на покращення стану доріг загального користування місцевого значення. У суму видатків подекуди входять призначення на виготовлення, корегування (перерахунок) проєктно-кошторисної документації, авторський нагляд та державну експертизу.

Передбачають поточний ремонт автодоріг: О141906 Крупське – Розділ на суму 630 тисяч гривень, С140902 Рудники – Випучки (2 мільйони 200 тисяч гривень), С140906 Пісочна (Миколаїв-Жидачів-Калуш) на суму 1 мільйон гривень.

Щодо дороги Рудники-Випучки, то її вже кілька років лагодять картами. А цей відтинок потребує серйознішого ремонту, можливо – й капітального. Бо не лише власники легкового транспорту нарікають на ями, а й водії автобусів сполучення «Гірське – Львів». Адже ті ями, особливо за межами населених пунктів, об’їхати неможливо.

На придбання і встановлення засобів відеоспостереження на дорогах загального користування витратять 3,5 мільйона гривень.

Депутати Львівської облради передбачили 33,3 мільйона гривень ще й на ремонт 23 комунальних доріг Львівщини. Але населених пунктів Миколаївської, Розвадівської, Тростянецької, Новороздільської територіальних громад у переліку немає.

Ще 96 мільйонів гривень, які можна використати на схожі потреби, депутати наразі не розподілили.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.