Духовні заходи задля благодійності

Правдивий християнин турбується про ближнього. А прояв милосердя щодо хворих дітей – це й радість у серцях цих потребуючих, і  внутрішній мир тих, хто жертвує.

Талановита молодь Розділля, яку зібрала в гурт новороздільчанка Марта Репіньовська, колядувала і щедрувала, та ще й маланкувала не просто так – половину подячних за Коляду коштів жертвує на потреби хворих діточок роздільських теренів.

 – На завершення Коляди ми мали можливість завітати з нашою Маланкою у Львівську Духовну Семінарію Святого Духа, а потім колядували та виконували українські народні пісні в центрі Львова, – розповідає Марта Репіньовська. – Ми звіщали новину про Народження Ісуса Христа, щедрували також у Новому Роздолі, селищі Роздолі, Крупську, Верині, Київці, Гірському, Вербіжі, Дроговижі, інших населених пунктах. Дякуємо всім, хто був з нами, хто жертвував кошти і долучився до творення добра для діточок, котрі потребують лікування. Разом із заколядованими коштами ми найближчим часом розвеземо батькам хворих діточок також гроші, зібрані за благодійний показ фільму «Пряникове Різдво», бо вони потрібні для придбання ліків. Отак спільно допоможемо потребуючим оздоровлення. І нехай одужують якнайшвидше та радіють життю!

Молодь маланкувала за давнім сценарієм, про який Марта довідалася від своєї бабусі їмості Марії Репіньовської.

 – Сам сценарій був особливий, – каже дівчина, – адже колись за ним організовувала Маланку моя бабуся їмость Марія Репіньовська, і мені закортіло також її організувати і відчути атмосферу справжньої Маланки, без таких персонажів як коза чи медсестра, як ми звикли бачити, а відтворити суто українську версію.

Творчий колектив зародився на початку осені. Тоді ж почали підготовку до Різдвяних свят і репетиції Маланки. У склад команди входить активна молодь з міста Новий Розділ, села Тужанівці і села Гірське. За словами Марти, юнаки й дівчата несподівано здружилися, тож виступи стали задоволенням.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.