Зерноочисний комплекс у Рудниках? Так!

До наявного обладнання докупили зерносушарку продуктивністю 150 тонн зерна щодоби – й задіяли очисний комплекс!
Отак поступово розширює можливості сільськогосподарського виробництва фермерське господарство «Максимович» у селі Рудники на Львівщині, де орендує земельні паї місцевих селян. Орендар почав господарювати одразу ж після припинення функціонування попередньої структури – виробничого сільськогосподарського кооперативу імені Шевченка, що тривалий час реформувалася. А коли колишній колгосп-мільйонер зовсім зачах, а судовими інституціями почали мандрувати папери про визнання його банкрутом, новий господар спочатку не дуже сміливо, а далі – з неабияким розмахом почав нарощувати можливості. У переліку вирощуваних культур – не лише традиційні хлібні злаки, а й гречка, кукурудза і, звісно ж, соя, ріпак. Результат не забарився. Усі придатні для вирощування культур вільні землі «Максимович» використовує.
Щоправда, не обходиться без курйозів, викликаних хімічним обробітком. Але бувають випадки, що й місцеві жителі неправі, коли б’ють на сполох даремно. Попри всякі перипетії, рік за роком фермерське господарство набуває потужностей.
Зерносушарку SUKUP TC 1611 введено в експлуатацію в липні, задіяно весь зерноочисний комплекс. І це пригодиться навіть осібним господарям, адже на більшості їхніх угідь цьогоріч вирощено зернові культури.
– Правильне очищення, калібрування, протруєння, пакування та зберігання забезпечує отримання насіння високої якості, – стверджує начальник відділу агропромислового розвитку Миколаївської райдержадміністрації на Львівщині Ігор Кузьм’як.
– Дотримання технології сприятиме не лише суттєвому покращенню якості насіння, а й збільшенню врожаїв, – додає головний спеціаліст цього ж відділу Світлана Кохан. – У фермерському господарстві «Максимович» придбати насіння озимих зернових може кожен бажаючий.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.