Кандидатура першого почесного мешканця ОТГ – беззаперечна!

У Розвадівській об’єднаній територіальній громаді Львівської області розробили Положення про почесного мешканця ОТГ і завтра, у четвер, мають намір його обговорити і затвердити. А першим претендентом на отримання цього звання став звільнений із російського полону старший матрос військово-морських Сил України Андрій Оприско.

Практика засвідчує, – розповідає секретар Розвадівської сільради ОТГ Христина Огоновська, – що таке звання присвоюється як вияв особливої поваги і шани до жителів України чи громадян інших країн, котрі здобули популярність і повагу завдяки вагомому особистому внеску в розвиток місцевості, у відродження та примноження надбань національної культури, створення матеріальних та духовних цінностей, піднесення авторитету населеного пункту чи району на державному рівні, миротворчу, доброчинну діяльність, за мужність і відвагу при порятунку людей, зміцнення законності і правопорядку, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха. І це – ознака найбільшої вдячності краян такій особі. Сподіваюся, що в депутатів Розвадівської ОТГ не виникне жодного сумніву щодо присвоєння Андрію Оприску, жителю села Надітичі, яке входить у Розвадівську ОТГ, цього почесного звання.

Андрій Оприско після звільнення із полону прибув у рідне село 19 вересня. Ця подія схвилювала не тільки його маму, доньку й сина, які проживають у столиці, а й усю громадськість. Адже Андрій не порушив присяги служити народу України, не зрадив Україні, а в нелегких умовах десятимісячного арешту довів світові, що Україна як окрема незалежна держава є і буде!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.