Карантин уже адаптивний, але ще не всюди

10 червня Кабінет Міністрів України послабив карантин, але не всюди. Раніше, 5 червня, українцям стали доступними заклади громадського харчування, авіаперельоти.

Від 10 червня адаптивного карантину ще не буде у Києві, Львівській, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Рівненській, Чернівецькій областях.

За рішенням Кабінету міністрів України, в Україні, крім перелічених областей, відновлюють роботу культурні установи та готелі, два пункти пропуску “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” (в’їзду-виїзду через лінію розмежування з 11 до 14-ї години) на Донбасі.

Подальше послаблення карантинних обмежень можливе за трьох основних умов. Загальна кількість нових випадків коронавірусу за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність) має становити менш, ніж 12 людей; завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, має бути меншою, ніж 50%; середня кількість ПЛР-тестувань має становити понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

Для тих, хто братиме участь у культурних заходах, передбачено такі умови: температурний скринінг на вході для всіх; обробка рук на вході антисептиком; заборона фанзон та інших скупчень людей, які не дозволять дотримуватися соціальної дистанції; контроль квитків на вході за можливості – через сканування штрих-кодів; на відкритому повітрі та в приміщенні на 5 м загального приміщення або огородженої території може перебувати одна особа; відвідувачі повинні бути у захисних масках; відстань між сидячими місцями для глядачів і по обидва боки від них має становити 1,5 м, а також попереду та позаду не має бути інших відвідувачів. А в готель можна поселитися після онлайн реєстрації; при можливості харчування в номерах або на відкритих терасах, а якщо в приміщенні, то відстань між столами лише на 4 осіб, має бути 1,5 м.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.