Молитва з Папою Римським у Будапешті

Група “Матері в молитві” при храмі святого Архистратига Михаїла міста Миколаїв Стрийської Єпархії УГКЦ (Львівська область) має активну очільницю. Оксана Стасів, попри вчителювання в місцевій початковій школі, встигає побувати ще й на багатьох християнських заходах. А ось нещодавно в Угорщині, у Будапешті, молилася разом із Главою світової Католицької Церкви Папою Римським Франциском!

Там Папа провів 52-й Міжнародний Євхаристійний Конгрес, зустрівся із представниками різних конфесій, серед яких був і Вселенський Патріарх Варфоломій, із владними очільниками і прочанами, а на завершення цього Конгресу очолив Святу Месу.

Як так сталося, що цій миколаївчанці пощастило там побувати реально? Усе просто і водночас складно, але вдалося!

Оксана Стасів розповідає, що звісточку про цей захід їй подав активний християнин, житель Миколаєва Павло Макаревич. Висловлює вдячність ще й Римо-католицькій парафії св.Йоана Павла ІІ м.Львів-Сокільники – за запрошення в поїздку разом із групою парафіян та священником.

– Зустріч і молитва із Папою. Як дуже я цього хотіла, знає тільки Він Один, – радіє пані Оксана. – Сталося! Хай Бог благословить і віддячить! Свята Меса з нагоди завершення 52-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу, вечірня хода із свічками, постійний супровід хору й органів, спільні молитви разом із о. Григорієм Драусом та його сотрудниками у серці назавжди! Організація спілкування й згуртування компанії, проїзду, мандрівок, тимчасового помешкання, харчування -100% ідеальна логістика. Зачарована величчю Буди, вражена красою Пешту… Пізнаю країну в чудесній архітектурі, у розмаїтті стилів і фактур, у фантастичній мові угорців. Торгуватися в крамницях змогла. Насолодилася чудовими стравами у ресторані, де за фразу quickly please отримала в подарунок десерти для всіх. Ціни більш доступні, аніж у Львові. Буває! Які чудесні люди зустрілися тут мені! Особливо Вєнце, наш добрий ангел-екскурсовод, яка золота людина! Та головне – молитовна спільнота й благословення Папи. Сказав, що благословляє всіх. Молиться за усіх. Живімо з Богом!

Попри те, що Конгрес тривав тиждень, а група парафіян із Сокільників провела на ньому лише два дні, помолившись під час Меси і свічкової Ходи, Оксана Стасів ще й досі відчуває насолоду від спільної молитви в Будапешті та від товариства, від знайомства зі столицею Угорщини та загалом від усієї духовно-просвітницької подорожі. Розповідає, що Папа звернув увагу на глобальні актуальні проблеми і зазначив, що угорцям варто побороти антисемітизм, допомагати іншим народам, особливо біженцям. Усім народам потрібні об’єднання, милосердя, доброта…

Світова духовна спільнота мала нагоду відчути серцем добрі наміри різних людей, молитовно спілкуватися, щоб змінити світ на краще.

Поділитися:

1 коментар до “Молитва з Папою Римським у Будапешті

  1. Дякую за підтримку! Вчитися підтримувати один одного у дрібницях і в глобальному сенсі – надзавдання українців. Бог сприяє дружним народам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.