На службу у військо

Під час осіннього призову до війська можуть потрапити 13570 українців віком від 18 років. З них у Збройних Силах служитимуть 7,5 тисячі призваних, у Держспецтрансслужбі – 600, у Державній Прикордонній службі – 500, у Національній Гвардії – 4 тисячі 970 громадян. Львівську область представлятимуть 632 призовники.

Військовий комісар Миколаївського районного військового комісаріату підполковник Михайло Романович під час урочистих проводів у військо юнаків із Миколаївського району зазначив, що в план осінньої мобілізації 2020 року входить відправити на службу 26 юнаків, призов триває до 31 грудня.

Після вимірювання температури тіла, отримання результатів ІФА-тестів на коронавірус та пакета з чотирма масками, чотирма парами рукавиць, антисептиком, бахілами призовників відправляють на збірний пункт у Львів, звідки вирушають у навчальний центр, а вже потім – у військові частини. Термін проходження військової строкової служби для осіб з вищою освітою – один рік, для осіб без вищої освіти — півтора року.

Військовослужбовців строкової служби не залучають до участі в Операції Об’єднаних Сил.

У Миколаєві проводжати хлопців у військо урочисто започаткували вже давно. Як і годиться, розпочинають із молитви. Священник Православної Церкви України о.Роман Сотник окроплює всіх свяченою водою, дарує образки та натільні хрестики охочим. У вітальному слові майбутнім воякам зазначає, серед іншого, велику роль молитви.

Проводжають хлопців у військо працівники військкомату, представники влади, батьки, громадськість.

Нещодавно понад тридцять родин тих, хто проходить військову строкову службу в лавах Збройних Сил України та інших військових формувань, отримали письмові подяки за патріотичне виховання синів від обласного військового керівництва та очільників виконавчої влади Львівщини.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.