Вступ у виші

Хоча ще триває додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) і результати оприлюднюватимуть до 23 липня, охочі здобути вищу освіту від 1 липня реєструють електронні кабінети. Бо саме 1 липня, за повідомленням “Освіторія Медіа”, в Україні стартує вступна кампанія.

Щоб подати документи на вступ у вищий навчальний заклад, абітурієнт повинен створити електронний кабінет.

Для цього необхідно на сайті vstup.edbo.gov.ua вказати:

  • чинний e-mail, не заборонений в Україні;
  • пароль, номер, пін-код і рік отримання сертифікату ЗНО (цього року приймаються сертифікати за 2018−2021 роки);
  • серію і номер документа про повну загальну середню освіту, середній бал додатку до атестата, який необхідно буде обчислити за 12-бальною шкалою.

Важливо, щоб фотографія (може бути використана для студентського квитка) відповідала певним вимогам — у форматі JPG (JPEG) розміром до 1 Мб.

Абітурієнти, зареєстровані в селах, подають про це довідку, що відповідає затвердженим урядом зразкам, бо вихідці із сільської місцевості, крім тих, хто із селища міського типу, можуть отримати додаткові бали за так званим «сільським коефіцієнтом».

До подання першої заявки до вишу переможці міжнародних олімпіад повинні внести в електронний кабінет вступника відповідні дані і підтвердити їх.

Слідкуйте за кабінетом, адже у заявки може з’явиться статус «Потребує уточнення». Не ігноруйте його, щоб уникнути додаткових проблем. Якщо не зрозуміло, що саме не влаштовує вищий навчальний заклад, слід передзвонити до приймальної комісії.

У поданій заявці, яку прийняв виш, вже нічого змінити не можна — її можна лише скасувати. 

Якщо не зміниться на гірше епідеміологічна ситуація, то 14-23 липня, –  час подачі документів на вступ у виші. На контрактну форму навчання один абітурієнт може подати не більше 30 заяв.

До 23 липня оголосять результати додаткової сесії ЗНО. Варто знати і про те, що для вступу у 2021 році будуть зараховувати і результати ЗНО за 2018–2021 роки.

До 28 липня виші оприлюднять рейтингові списки абітурієнтів.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.