Поклін Хресту Господньому

Поклін Чесному і Животворному Хресту Господньому. Святкового дня 27 вересня, коли християни молитовно відзначають Піднесення Чесного і Животворного Хреста Господнього, на парафії святого Архистратига Михаїла Стрийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви в селі Рудники Львівської області раненько церковні дзвони скликали вірних до храму. А надвечір парох, декан Рудниківського деканату отець Степан Потічний та сотрудник отець Петро Потічний разом із парафіянами прибули на край села, на майдан біля одного з хрестів символічної Хресної Дороги Господа нашого Ісуса Христа…

На цьому місці поблизу перетину важливих автошляхів сполученням Київ – Чоп і Пісочна – Східниця височить Хрест із Розп’яттям Ісуса Христа й нагадує кожному, якою ціною дістається Небо. Цей Хрест нагадує, що Божий Син великою Любов’ю до нас, важкими терпіннями і милосердним прощенням врятував людство від пекла. Цей Хрест нагадує про сповнення Ісусом Христом Божої волі.

Багатоголосо і натхненно молилися священники і рудниківчани Акафіст до Чесного і Животворного Хреста, повчальну проповідь виголосив отець Петро. Подумалося: “Чи пам’ятаємо про страшні Ісусові муки, коли грішимо? Чи хочемо прощати й любити своїх ворогів, як Ісус? Чи прагнемо бути чистими навіть у помислах? Чому так обтяжуємо своїми гріхами Хресну Дорогу Ісуса Христа?”

“До хреста прибити Себе зволив єси – прибий до заповідей Твоїх моє серце. Хресту Твоєму поклоняємося, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо…”

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.