Проект «Митці селу!» із «Орфеєм»

Творчий проект під такою назвою презентують на малих сценах учасники відомого далеко за межами України львівського чоловічого вокального октету «Орфей».
І хоча нагоду милуватися мелодійним співом мають, насамперед, селяни, бо в ці дні «Орфей» виступає на сценах саме сільських Народних Домів, та ще й безкоштовно для кожного бажаючого почути пісню, у глядацькі зали нерідко прибувають і містяни. Адже чоловіки душевно виконують шедеври української та світової музики в оригінальних аранжуваннях. Тож почути це – справжня насолода!
Загалом у репертуарі групи з восьми професійних співаків та музикантів – українська та зарубіжна духовна музика, свята Літургія східного обряду, українські народні та популярні пісні в різноманітних обробках, колядки, а також цікаві зразки світової музики. А ще – нові пісні, написані або аранжовані самими ж співаками групи. Колектив працює в різних виконавських стилях, а головний – це акапельний спів шедеврів української та світової культури.
Ще приємніше слухати цих дивовижних виконавців тому, що в колективі «Орфею» виступає наш краянин – уродженець села Рудники Любомир Кончаківський. Звісно ж, що за кулісами після концерту він мав спілкування із родиною, однокласниками, друзями. А ще одна, так би мовити, «фішка» колективу – Вадим Сухий із далекого Кременчука Полтавської області, котрий не просто одразу вжився в цей дев’ятнадцятирічний колектив, а й став, за словами «орфеївців», справжнім бандерівцем.
Отож, пропагуючи українську культуру та любов до рідного краю, нерозтрачену в закордонних гастролях, учасники «Орфею» доводять усім, що Україна в нас – одна!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.