«Пряникове Різдво»: від таємного до явного

Про зйомки першого повнометражного фільму під такою назвою знало дуже вузьке коло осіб. Режисерка Марта Репіньовська та її однодумці тримали це у великій таємниці аж до оголошення прем’єри. І ось «Пряникове Різдво» стало доступним.

А, втім, фільм благодійний, кошти, залежно від доброї волі та спроможності глядача, збирають для потребуючих хворих дітей, а за можливості – і для дітей-сиріт.

– Наш таємний проєкт, який уся знімальна команда і склад акторів тримали в секреті, ми протягом осені створювали як пам’ять про мого покійного дідуся ієромонаха Порфирія отця Василя Репіньовського, котрий служив на парафії в селі Крупське, – розповідає Марта Репіньовська. – Ні для кого не секрет, що у нього було велике і чисте серце, і для того, щоб вчинити добро, йому не потрібен був привід. Він жертвуючи своїм часом та здоров’ям, допомагав усім потребуючим, вислуховував, підтримував та багато молився. Іноді навіть не поївши чи не виспавшись, він біг на молитву до хворої дитини чи до потребуючої дорослої людини, котра заблудилась і не могла віднайти той праведний шлях. Я, як його старша внучка, хочу наслідувати такий приклад і продовжувати цю справу добра. Запрошую всіх бажаючих долучитися до нашої благодійності.

Прем’єра повнометражного фільму “Пряникове Різдво” з дотриманням карантинних умов відбулася в місті Новий Розділ, на перегляд прибули не лише пересічні містяни, а й колектив школи №4, де Марта навчалася. Поступово картину покажуть в усіх околицях. «Пряникове Різдво» вже побачили в кількох селах Новороздільської територіальної громади. Коли й де саме буде наступний показ, передбачити задовго непросто, бо триває карантин, бо всі боремося з коронавірусом, а в цьому процесі молитовно просимо Бога захистити нас від хвороби, дотримуємося дистанції та вдягаємо маски.

– Запрошуємо всіх відчути теплу, сімейну і пряникову атмосферу Різдва, згадати Вертеп і долучитися до нашої благодійності, пожертвувавши від себе стільки грошей, скільки ви вважаєте за потрібне. Пропонуємо глядачам майстер-класи, запрошуємо на ярмарки. Усі зароблені гроші віддамо хворим дітям, котрі потребують фінансової підтримки, а також, якщо буде така можливість, хочемо поділитися коштами з дітьми-сиротами, – каже Марта.

До створення проєкту долучилися головний оператор Роман Василишин, а також Роман Залуцький, Андрій Мартиненко, Денис Гураль, Марта Любченко, Вероніка Кирилюк, Яна Стоякєвич, Тетяна Дребот, Мирон Шпаргала. Цікаво, що одну з головних ролей зіграла в «Пряниковому Різдві» бабуся Марти – їмость Марія. Батько Марти, отець Василь Репіньовський, і мама відразу підтримали ідею доньки та допомагали всякими порадами. І фільм вдався, так оцінюють його перші глядачі.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.