Ринок землі з 1 липня 2021 року

З цієї дати в Україні можна продати землю і придбати. Бо 1 липня мораторій на продаж землі скасовано. І хоча більшість українців, за результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг» у квітні цього року, вважає, що з цього приводу необхідно провести референдум, та під час засідання Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що «немає жодної успішної країни, де діяв би мораторій на запровадження цивілізованого ринку землі».

Народні депутати ухвалили закон “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин”, його підписав Президент.

Тому з 1 липня 2021 року права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів мають право набувати виключно громадяни України, а з 1 січня 2024 року – також українці-юридичні особи, котрим законодавство дозволяє купувати до 10 тисяч гектарів землі. А продаж державних та комунальних земель заборонено. Про продаж земель закордонним покупцям наразі не йдеться, про це голосуватимуть на референдумі.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.