Стабільний тариф – до 1 травня

1 гривня 68 копійок за кіловат-годину – такий тариф на електроенергію буде до 1 травня цього року. Рішення про це прийняв Кабінет Міністрів України.

Така ціна на електроенергію, за постановою Уряду №238 від 24 березня 2021 року,  зафіксована для індивідуальних побутових споживачів, а також для низки інших.

Ідеться ще й про споживачів електроенергії на технічні цілі та освітлення у дачних, садових, гаражно-будівельних кооперативах; про юридичних осіб (власників житла для внутрішньо переміщених осіб та релігійних організацій) для побутових потреб; про споживачів у гуртожитках, котрі розраховуються за загальним лічильником за ту електроенергію, що спожита для побутових потреб, але не для  фахової та господарської діяльності; у багатоквартирних житлових будинках, зокрема гуртожитках, на технічні цілі (роботу котелень, ліфтів, освітлення прибудинкових територій).

Власники двозонних лічильників сплачують половину ціни за спожитий ресурс від 23-ї до 7-ї години, а тризонних лічильників – 1,5 фіксованої вартості з 8-ї до 11-ї години і з 20-ї до 22-ї години, а за спожиту електроенергію з 23-ї до 7-ї години – 0,4 ціни.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.