У червоній зоні

Чотири райони Львівщини: Пустомитівський, Перемишлянський, Миколаївський, Сокальський – від 9 листопада перебувають у червоній зоні. В Україні всі території або в помаранчевій зоні, або в червоній. В Уряді кажуть, що приймають відповідне рішення на основі показників коронавірусної інфекції.

На Львівщині за 8 листопада через коронавірусну інфекцію померли 13 людей. Із 880 ПЛР-тестів 465 – позитивні. 113 хворих – це львів’яни. Від початку пандемії в області підтверджено 33754 випадки інфікування коронавірусом. З цього числа 989 випадків – летальні, 20987 людей одужали.

Уряд має намір посилити карантинні заходи, оскільки хвороба не вгамовується. Міністри вважають, що вірус поширюється через недотримання вимоги носити маску, дезінфікувати руки, дотримуватися безпечної дистанції.

Щодо маски, то люди зауважують, що вона й від холоду захищає. Тобто користь подвійна. Щоб не важко було дихати в масці, якісну треба купувати в аптеці. Бо декотрі з тих багаторазових, що навесні в умовах дефіциту пошиті з різних клаптиків тканини, справді погано пропускають повітря.

А ще патрульні поліціянти перевіряють наявність у перехожих паспорта. Випадок у парку: чоловік прогулювався сам, маску мав, але патрульні його зупинили, вимагаючи показати документ про підтвердження особи. Пояснив, що живе неподалік, паспорта не взяв, удома його має. Не оштрафували, але попередили, що на вулиці паспорт треба мати. Щоправда, на таке застереження не кожен реагує адекватно. Наприклад, одна людина розсердилася на вищеописаних поліціянтів, мовляв, чому вимагають паспорта, якщо чоловік на свіжому повітрі, та ще в масці, карантину не порушує, то чому його зупинили…

Відповідь очевидна: бо перевіряли, чи має паспорт. А в карантинних вимогах зазначено, що на вулиці треба мати документ, що посвідчує особу.

Від понеділкового ранку мобільні групи перевіряють карантинну дисципліну й у пасажирському транспорті. Штрафують не тільки за відсутність маски, а й за перевищення кількості пасажирів. Дозволено їхати лише сидячи із врахуванням інформації з технічного паспорта автобуса про допустиму кількість сидячих місць. Тому не зліть водія, якщо залишитеся на зупинці чекати наступного автобуса.

Відомо про оштрафованих, котрі перебували на вулиці без маски. Тому навіть на вулиці не ігноруйте небезпеку.

Ну, й дистанція – це теж надія на уникнення інфікування.

Щоб бути здоровими, не думайте, що загроза омине, бо ви – інакші. Ніхто з нас для вірусу не є недоторканним. Чому – ніхто не може пояснити. Тому всім важливо виконувати всі рекомендації, щоб захистити від біди себе та оточуючих.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.