Часник Вагітний, або Кенгурятко

Рідкісний сорт часнику чи результат погодних аномалій? Над цим питанням задумуються господарі, котрі вирощують часник.

Коли настала пора збирати врожай, помітили на стеблах новоутворення. Над головкою, що росте в землі, виросла ще одна – у стеблі. У декотрих стеблах – лише по одному зубчику.

У соцмережах одні вважають таку рослину дивом розмноження, ще одні кажуть, що зливи й спеки спричинилися до того, що він виріс таким, а ще одні – що під час формування стрілки її не обламали і вросла в середину стебла. А впевнена в собі господині переконує, що з тих зубчиків часнику буде дуже якісний посадковий матеріал, сорт цього раннього часнику – Братський. Висаджують його під зиму, а викопують раніше, ніж інший. Ще до двох тижнів триває процес дозрівання, тому не треба обрізати стебло відразу, а тримати, щоб підсохло.

Стрілок цей часник не викидає, тож орієнтуватися із терміном збирання можна за дозріванням листочків: почали жовтіти – пора часник викопати. Ще одні господині пишуть, що це – часник Вагітний, часник Кенгурятко.

Також кажуть, що сорти інші – Гермідор і Мессідор, що не стрілкуються, а «діток» дають у стеблі на відстані 5 сантиметрів від головки. Це насіння у стеблі годиться на розмноження. Восени його розкладають у рядочки, наступного року виросте по одному зубчику, а ще раз восени посаджений аж наступного року вродить головками. Ну, й «дітки» знову будуть. Стрілок цей часник не викидає.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.