Чия рослинка буде найвищою?

Цим запитанням певний час задаються п’ятикласники Гірського навчально-виховного комплексу, що в Миколаївському районі на Львівщині, бо посадили в горшки рослинки і слідкують за їхнім ростом.
…А ви ще й досі дивуєтеся, що в Гірському живуть ранні та успішні господарі? Нічого особливого в тому у цьому селі нема, бо тут переконані в істинності народної мудрості «Гни гілочку, поки молода».
Учитель хімії та природознавства Вікторія Марків не приховує, що навчає практичних навиків господарювання своїх п’ятикласників та старших школярів змалечку. А батьки ще раніше залучають їх вдома до городництва та інших господарських занять.
Коли вчителька запропонувала своїм вихованцям попрацювати над навчальним проектом із природознавства «Вирощування найвищої бобової рослини», учні охоче взялися до справи.
-Кожна дитина посадила в горшки горох, квасолю, а деякі дівчатка навіть насіння квіточок посіяли, – каже Вікторія Федорівна. -Коли проросли пагінці, ми заміряли їх ріст і надалі занотовуємо показник через день. На основі цих даних будемо створювати стовпчикові діаграми. Чия рослинка буде найвищою і хто найкраще оформить проект, отримає 12 балів.
Ці рослини п’ятикласники будуть пересаджувати вдома у відкритий грунт і вже там спостерігати за їх ростом.
Учні 5-А та 5-Б класів дуже захопилися процесом і хочуть виростити найвищу рослину. Звісно, й отримати якнайкращу оцінку хочуть. Але більше стараються не для оцінки, а для того, щоб дочекатися плодів.
Крім цього, в Гірському багато років не пустувала пришкільна науково-дослідна ділянка, учні нерідко здобували перемогу в різноманітних конкурсах.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.