Євросоюз дав Україні 600 мільйонів євро

Другий транш макрофінансової допомоги за Меморандумом про взаєморозуміння Україна отримала днями. Євросоюз дав Україні 600 мільйонів євро.

Про це йдеться на сайті Кабміну: https://www.kmu.gov.ua/news/denis-shmigal-transh-vid-yes-dozvolit-realizuvati-v-ukrayini-ambitni-proekti-dlya-zrostannya-ekonomiki-ta-pidtrimki-gromadyan

Перший такий же транш прийшов у грудні 2020 року. Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації «виняткової» п’ятої програми макрофінансової допомоги укладений між Україною та Європейським Союзом у липні 2020 року.

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, переконаний, що «отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету та зменшення негативних наслідків пандемії COVID-19 на економіку», додав, що «транш у сумі 600 млн євро від ЄС — це свідчення позитивної оцінки реформ в Україні. Наша ефективна співпраця з ЄС, МВФ, Світовим банком та іншими міжнародними партнерами дозволяє реалізувати амбітні проекти й продовжити масштабну модернізацію України для зростання економіки та підтримки громадян».

Чому держава отримала ці кошти? Бо Україна виконала зобов’язання реалізувати структурні реформи (щодо управління державними фінансами, належного урядування та верховенства права, покращення бізнес-клімату тощо).

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.