Загинув Дем’ян Данилів, тіло привезуть завтра, 16-го

У ніч із 13 на 14 вересня 2021 року на Луганщині, в зоні проведення ООС, від кулі ворожого снайпера загинув 24-річний військовослужбовець Дем’ян Данилів, уродженець села Рудники Стрийського району Львівської області. Досі в селі налічувалося 39 учасників російсько-української війни. Тепер один із них, Дем’ян, відлітає до Бога…

Попри попередню інформацію, прибуття кортежу з тілом народного Героя України передбачається в інший час.

Виникли якісь обставини, через які виїзд колони можливий лише о 9-й годині вранці завтра, 16 вересня. Дорога неблизька. Очікуємо прибуття військового кортежу з тілом Дем’яна в ніч на четвер. Похорон передбачається на суботу. Про це в соцмережі Facebook повідомляє громадська активістка Олена Сокіл-Говикович.

Дем’ян Данилів народився у Рудниках у 1997 році, у 2014-му закінчив Рудниківську загальноосвітню середню школу (зараз Рудниківський НВК Rudnyky Nvk ).

Тепло відгукується колектив історичного факультету (адміністрація, викладачі, студенти) Дрогобицького державного педагогічного університету про студента ІІ курсу заочної форми навчання із групи ІПз-21Б. Він хотів стати педагогом-істориком. Він міг розповідати учням про російсько-українську війну без підручників, правдиво й осмислено, адже 5-й рік брав у ній участь як захисник України за контрактом (17 ОМПБ, 57 ОМПБр). Але його обрала куля російського снайпера…

Військовослужбовець Збройних Сил України від пострілу в голову у ніч із 13 на 14 вересня 2021 року загинув у зоні проведення Операції об’єднаних сил, у степах Луганщини, за наше життя без пострілів, вибухів і пожеж, страху.

Фото: Валентина Данилів

Його тіло в рідну домівку в Рудниках Стрийського району на Львівщині привезуть побратими в супроводі військових. Привезуть на останнє побачення з мамою, чисельною родиною і тими, чиє серце відчуває біль. Привезуть, щоб кожен серцем зрозумів, якою ціною дається нам кожна мирна  мить. Привезуть, щоб попрощатися і молитовно подякувати цьому мужньому юнакові за подвиг у відстоюванні цілісності й незалежності України, за той мирний час, в якому живемо тому, що наші захисника стримують ворога на Сході й не пускають углиб держави, за те, що тримають мир на своїх ангельських крилах.

Співчуття мамі, родині та сердечна вдячність, молитовна підтримка душі загиблого Героя.

Герої не вмирають. Вони відходять на Небеса, щоб бути близько біля Бога. Молимося за Небесне Царство Дем’яна. Вічна пам’ять… Спочивай із Богом.

Поділитися:

1 коментар до “Загинув Дем’ян Данилів, тіло привезуть завтра, 16-го

  1. Спочивай з Богом дитино!!! Пишу 1 плачу , я не твоя мама , Але мене болить душа , тому що ти не довчився, не долюбив, не дожив своё життя… Вклоняюся тоб1 до н1г …Прости нас… Царство небесне !!! Молюся за тебе , хай земля тоб1 пухом … 😢

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.