Кімнатні троянди, як і садові, люблять прохолоду

Так вважає багато досвідчених квітникарок. Однак у крамницях радять тримати їх узимку в будинку. Як правильно? Сперечатися не варт, бо досвід підказує правильне рішення. А він – різний.

Одна з власниць розкішного куща кімнатних троянд забила на сполох, коли за тиждень її подарунок почав змінюватися не на краще. Просить поради по догляду у квітковій групі в соцмереж.

Фото з відкритих джерел

Ось що їй радять:

 * Висадіть на клумбу, бо троянда пропаде. Спочатку обережно відріжте зів’ялі квітки.

 * Обріжте відцвілі квітки і заберіть подалі від джерела опалення, бо кімнатна троянда хоче прохолоди. Доглядайте правильно, і радуватиме вас квітами навіть протягом зими.

 * Пересадіть у більший горщик, бо корінцям тісно, а найкраще – у відкритий грунт, там троянда чудово перезимує.

 * Троянди зараз вирощують, як і дерева та кущі, в контейнерах, головне – підібрати відповідний розмір, поливати і підживлювати.

 *  Вирощую троянди 9 років і сміюся з того, що є домашні (кімнатні) троянди. Ще придумали домашню лаванду. Скоро вишні, яблуні, груші будуть ростив горщиках… І продаватимуть їх, як домашні, щоб тільки видерти від людей гроші, і немалі.

 * Нашій родині 11 років тому подарували кімнатну троянду. Вона буквально за кілька днів змінилася, почало опадати листя. Це не був перелив. Висадила надвір, усе добре дотепер. Якщо хтось переконує, що така квітка ростиме вдома, то нехай скаже й про те, що треба створити їй відповідні умови.  А це проблематично. Адже в кімнаті завжди інший клімат, ніж надворі. А троянда мусить мати період спокою. Тому якщо хтось має таку троянду, то не пізно зараз перевалити її з грунтом із горщика в ямку у квітнику, до зимових морозів  встигне адаптуватися. Щоб не хвилюватися за неї, можна  прикрити на зиму агроволокном або на коріння нагорнути багато грунту. Якщо пагони змерзнуть, то навесні обріжете до «живого», влітку буде ще пишніша.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.