«Твоїм ім’ям мене нагородили…»

Ілюстроване кольорове видання під такою назвою днями народилося у відомому львівському видавництві «Світ». Автор поезії – Степан Герилів.

У ньому прочитаєте дитячі віршовані молитви до небесних покровителів. І дорослим книжка буде цікавою. Адже ми охрещені певним ім’ям. Через Таїнство Хрещення людина отримує ангела-охоронця, ця дата вважається днем духовного народження християнина.

Як виникла ідея написання книжки? Про це Степан Герилів пише так: «Наштовхнула мене чи спонукала до написання оцієї збірочки віршованих дитячих молитов пані Наталія Сиротич – столичний педагог, дитяча письменниця. Одного красиво-теплого ще довоєнного липня вона разом зі своїм чоловіком отцем Романом Сиротичем та маленькими гарненькими своїми діточками Йосафаточкою та Юліанчиком відпочивали в Бердянську… Гостювали вони і в мене. Пані Наталя попросила «сотворити» заримовані молитви для доні та синочка. Поезії народилися одразу, сподобалися дітям, і вони з задоволенням їх промовляють до своїх іменних покровителів. А це додало мені снаги до написання й інших іменних молитов».

Степан Герилів працює в Бердянському педагогічному університеті Запорізької області, він – журналіст. Народився у селі Рудники на Львівщині.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.