Чотирнадцята амбулаторія із сорока трьох запланованих

У Гірському, одному з найбільших населених пунктів Миколаївського району на Львівщині, 20 лютого відкрили для пацієнтів двері новозбудованої лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Нове приміщення спорудили поруч зі старим, де медики працювали донедавна і яке вже потребувало неабияких вкладень на капітальний ремонт. Коли в Україні стартувала медична реформа, у це віддалене від райцентру, але велике село в листопаді 2017 року прибула комісія з Києва, оглянула наявну споруду з прогнилою підлогою, а ще поспілкувалася із Надією Деркач, котра провела в роботі у медичній галузі 55 років свого життя, й одразу вирішила спорудити нову будівлю медичної установи саме тут. Чому? Бо село розвивається, багато молоді після здобуття професійної освіти повертається в рідну оселю, тут продовжує рід, тож і умови людям треба створити відповідні.

У колективі Гірської медичної амбулаторії загальної практики сімейної медицини налічується десять працівників, вони обслуговуватимуть більше чотирьох із половиною тисяч жителів сіл Гірське, Липиці, Раделичі. У розпорядженні медиків є достатньо обладнання, нова автомашина (нею користуються від 1 квітня 2019 року). В якості бонусу фірма-підрядник подарувала меблі, а голова райради Тарас Зубрицький посприяв тому, щоб у пацієнтів з’явився телевізор, який вирішили встановити в коридорі – щоб було веселіше чекати на прийом. До слова, співфінансуванням об’єкта долучилися районний (650 тисяч гривень) та сільський (200 тис.грн.) бюджети.

Як наголошували у вітальному слові гості села: очільники районної влади Тарас Зубрицький та Андрій Вовчастий, помічник народного депутата Олега Синютки Андрій Кос, депутат обласної ради Микола Седіло, депутат районної ради Іван Данилко, директорка районної лікарні Ірина Хрущ, її заступник Юрій Кучер, керівник відділу культури Ірина Іваночко, керівник фірми-підрядника Михайло Копко, заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Олег Пелех, інші, а ще – місцеві парохи отець Василь, отець Віктор, отець Іван, тепер, важливо щоб пацієнти зверталися до медиків лише на обстеження – для профілактики захворювань. Освячення споруди та окроплення всіх свяченою водою – запорука здійснення таких побажань бути здоровими… Тим паче, коли в обновці є ікона, яку в подарунок, як розказав сільський голова Іван Андрійчик, майстерно вишила Ганна Марків.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.