Годинники переведемо назад

Цієї ночі з 30 на 31 жовтня о 4 годині переведемо годинники назад на 1 годину.  Відтепер аж до останньої неділі березня для ранкових справ матимемо більше часу.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України». А загалом перехід на зимовий і літній час нам відомий ще з 1981 року.

Про те, що сезонний часовий стрибок має негативний вплив на людське здоров’я, медики кажуть давно. Про це йдеться і в пояснювальній записці до законопроєкту «Про обчислення часу в Україні» №4201, поданому ще в березні тодішнім заступником голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Цей законопроєкт, прийнятий у першому читанні, наразі не став законом, оскільки депутати прийняли рішення його доопрацювати. Більше його не розглядали. Автор вважає, що доцільно це робити лише після переходу на зимовий час, що його зберегти, та прислухатися до рішення європейських парламентарів, котрі теж ініціюють скасування переходу на літній час.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.