Гран-прі Швеції з шахів виграла українка

Днями в Швеції відбувся триденний шаховий турнір Lilla HasselBacken Chess Open, перемогу в якому виборола українка Соломія Трускавецька. Тепер вона – володарка гран-прі цього турніру й уже отримала грошову винагороду за перше місце!

У шахових баталіях брали участь гравці з рейтингом 1600 і менше. Соломія SS 4 Runner в останньому раунді перемогла Людвіга Скога Wasa SK. Її успіх означає, що серед рейтингових шахматистів ця дівчина зараз очолює список найталановитіших гравців. А ще  лише два роки тому в таких шахових поєдинках була на третьому місці.

Соломія Трускавецька народилася у Швеції, де й навчається. Її батьки виїхали туди з України, із села Рудники на Львівщині, на початку двотисячних років. Дівчина від весни цього року займається в шаховому клубі високого рівня SS 4 Springare, раніше належала до клубу Wasa.

Понад рік бере участь у турнірах гросмейстера Піа Крамлінг, вже має ряд успішних виступів ще й в інших. Два тижні тому брала участь у трьохденному турнірі Schack Skol SM 2021 на півдні Швеції (у місті Хельсінгборій (Helsingborg) неподалік від Данії), де 8-10 жовтня змагалися інтелектуали віком 15-16 років із усього Королівства. У цій шаховій Олімпіаді Соломія увійшла в десятку найсильніших гравців з-поміж 86-ти.

Потім, 29-31 жовтня, протягом трьох днів у місті Мальмьо (Malmö) тривав турнір Flіck SM 2021 серед дівчат із всієї Швеції віком від 15-16 років. У ньому Соломія Трускавецька посіла 2 місце. А сьогодні – дуже веселі й круті поєдинки бізнес-керівників Швеції із молодшими учасниками різного віку в шахових поєдинках «два на два», де Соломія теж виступає охоче. Дівчина постійно вдосконалює свою майстерність гри в шахи. А такі турніри – це найкраща можливість повчитися.

Шахи – це її одне з найулюбленіших занять. Щоліта Соломія під час літніх канікул приїжджає в Україну і змагається з українськими шахматистами. Пишається тим, що вона – українка.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.