Жінок цей сюрприз не втішить

Молодіти, а не старіти. Не знаю людей, кому не подобається таке побажання.

Але достеменно відомо те, що не сподобається нікому намір групи нардепів перетворити це у примусівку. Бо ті внесли на розгляд Верховної Ради проект Закону про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо деяких питань визначення пенсійного віку №5566 від 27.05.2021 року.

Так ось, хочуть від 1 січня 2023 року підвищити пенсійний вік жінок на місяць, від 1 січня 2024 року – на два місяці, надалі щороку по місяцю додаючи. Таким чином у 2035 році жінки зможуть вийти на пенсію в 61-річному віці.

Пропонується і другий бік медалі, світліший. Жінкам, котрі народили дитину і виховали її до шестирічного віку, пенсійний вік можуть зменшити на 6 місяців, причому – за кожну дитину, але зниження пенсійного віку хочуть дозволити не більше, ніж на три роки.

Чи прийме такий Закон Верховна Рада України, наразі невідомо. Бо текст проекту опрацьовують у комітетах: з питань бюджету; з питань антикорупційної політики; з питань інтеграції України до Європейського Союзу. Головне слово – за Комітетом із питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Ініціювали законопроект народні депутати Верховної Ради України ІХ скликання Галина Третьякова, Ірина Верещук, Андрій Жупанин, Мар’яна Безугла, Тетяна Циба, Юрій Здебський, Сергій Швець, Анатолій Костюх, Павло Фролов, Ольга Василевська-Смаглюк.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.