З надією на Неньку


Ікону Богородиці «Невичерпна чаша» побачиш нечасто. Може, тому, що історія її написання і навіть підтвердження великих життєвих змін у тих, хто вірить у Божу присутність і сили, переносять нас подумки в чужу країну. Але, в яких політичних стосунках із Росією ми не перебували, Бог – лише один, і Пречиста Діва Марія – єдина Небесна Мати всього християнського люду. Тому ставмося із вірою, вдячністю і пошаною до Господньої опіки нами, Божими дітьми різних національностей…
Саме про це днями ішлося в храмі святого архистратига Михаїла Української Греко-Католицької Церкви в Рудниках на Львівщині. Отець Петро Потічний відзначив у проповіді силу християнської віри. На підставі очевидних змін у житті окремих людей, котрі одержимі пияцтвом, наркоманією, курінням, азартними іграми, проповідник провів паралель між силою молитви, віри та оздоровленням, звільненням від залежності.
Ікона «Невичерпна чаша» скликає віруючих на молитву не лише в неділю і свята. Отці Степан та Петро Потічні відправляють літургію та акафіст за найпершої нагоди, вимолюючи разом із парафіянами захисту Богородицею тих, хто від недуги страждає вже, та всіх інших людей, на кого біда чатує в майбутньому, адже, як кажуть у народі, ніхто не знає, що на кого чекає.
Дуже важлива також молитва біля «Невичерпної чаші», яку читають батьки за дітей, котрі вирушають у самостійне життя.
На іконі Небесну Царицю зображено з піднятими та розпростертими в сторони руками, та Ісуса, котрий стоїть у чаші, уособлюючи Святе Причастя. Чаша справді невичерпна, бо немає межі Господньої ласки та терпінню. Святиня рятує не тільки від алкоголізму та від наркотиків, куріння, азартних ігор. Благодать Божої Матері зміцнює у вірі та дарує силу волі, допомагає протистояти гріховним спокусам, захищає від зла і могутньої диявольської влади, яка штовхає людину до саморуйнування та загибелі.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.