Коли світ на межі змін: стратегії адаптації

Тренінг для вчителів під назвою “Коли світ на межі змін: стратегії адаптації» GoGlobal провела в Івано-Франківську у межах програми “Мріємо та діємо”, що втілюється партнерами IREX.

Більше про це розповіла Оксана Стасів – учителька Миколаївської загальноосвітньої школи першого ступеня Стрийського району на Львівщині, зауваживши, що такі заходи для вчителя дуже корисні і для професійного, і для загального розвитку.

Оксана СТАСІВ успішно пройшла офлайн-тренінг “Коли світ на межі змін: стратегії адаптації” у рамках проєкту

– Проєкт «UKRAINE is the CAPITAL of GREAT PEOPLE» став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development) в рамках програми «Мріємо та діємо», – розповіла Оксана Стасів. – У січні я зареєструвалася у GoGlobal, відвідала кілька їхніх віртуальних подій, котрі мене дуже зацікавили. А з початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну – великої війни, слухала курси для вчителів, користувалася запропонованими матеріалами при проведенні online навчання. А в червні відгукнулася на пропозицію «живої» зустрічі та пройшла відбір. Ця зустріч наживо із численною вчительською громадою з усієї України під час війни, коли нема впевненості в спокої, адже летять ракети, додала кожному педагогу впевненості в собі, підкреслила незборимість української нації, яку саме на цьому заході представило українське вчительство.

Отож, за словами вчительки, у центрі Прикарпаття понад 100 успішних педагогів з усієї України, в т. ч. і з окупованих територій, навчалися і співпрацювали, готувалися до викликів сьогодення із прагненням допомогти нашим учням та їхнім батькам. Практична допомога батькам та учням була надана безпосередньо під час події. Адже учасники тренінгу могли приїхати з дітьми, і так було. Бо організатори передбачили це і підготувалися, облаштувавши спеціальну локацію для дітей. Тобто в одній залі на тренінгу перебували вчителі, а в другій, сусідній, – їхні діти, котрих батьки не змогли залишити вдома, але в Івано-Франківську вони почувалися в безпеці та розважалися з аніматорами. На випадок тривоги всі могли користуватися укриттям.

У подальшому старшокласників запрошують співпрацювати в проєкті під гаслом «Україна – столиця великих людей». Тож учителька пропонуватиме своїм випускникам, котрі належать до старшокласників, брати участь у проєкті. Також у рамках цього проекту незабаром вийде тематичний відеофільм, у якому буде інтерв‘ю із Оксаною Стасів.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.