Настав зовсім інший Першовересень

Фото з відкритих джерел

Хто б міг подумати, що після АТО-ООСного, а згодом – на додачу ще й карантинного Першовересня українську освітянську родину намагатиметься збити з пантелику ще одна біда – велика війна? Але ми нескорені. І продовжуємо навчатися та навчати дітей. Бо сподіваємося вижити і навіть розвиватися. Тож отак оптимістично і розпочинаємо новий навчальний рік – 2022-2023.

Не в кожній освітній установі учнів 1 вересня скликав дзвінок на урок. Не всі учні прийшли в рідну школу, ліцей, коледж, університет чи академію. Бо через бомбардування збройними силами рф в Україні пошкоджено 2328 закладів освіти, з них 289 зруйновано повністю. Бо українці змушені покинути рідні місця через жахливу війну. Хтось навчатиметься онлайн із рідного помешкання або ж із чужого, хтось піде в свою школу, а інші здобуватимуть освіту не в рідній, навіть за кордоном.

Такі варіанти навчального процесу погоджено. В Україні за пропозицією Міністерства освіти діти розпочали навчальний рік так: дистанційно, очно з відвідуванням шкіл або у змішаному форматі, коли заняття відбуваються і онлайн, і офлайн. Не підуть до школи діти на прифронтових територіях, там навчання буде виключно онлайн, та  у прикордонній з білоруссю сорокакілометровій зоні. Змішані форми навчання запровадили у школах, де в сховищах нема місця для всього колективу.

Прикро, що вже з дитинства малеча знає про вибухи й постріли, чула про смерть і поранення, про необхідність ховатися в укритті під час повітряної тривоги, про скорочені або перервані війною уроки й перерви. Важко сприймати, але факт залишається фактом: унаслідок збройної агресії росії в Україні постраждали понад 1100 дітей, з яких 380 загинули, а 736 – поранені.

Але ми нескорені, бо ми – нащадки сильного народу. Ми не беремо собі в голову важких думок, нас не залякати. Знаємо й впевнені, що разом переможемо. Україна борониться мужньо, тож переможе в цій війні!

І тоді наші діточки повернуться додому, радітимуть перемозі, пишатимуться захисниками та своєю Батьківщиною й навчатимуться без тривог.

Ми сильні духом. Це від нас не відібрати. Бо ми – українці. І цим сказано все.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.