Перерахунки пенсій у липні

Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” затверджено розміри прожиткового мінімуму для різних категорій населення, зокрема, для осіб, які втратили працездатність.

З 1 січня 2022 року цей показник становив 1934,00 грн, з 1 липня 2022 року становитиме 2027,00 грн. Через це збільшиться розмір мінімальної та максимальної пенсій.

– У зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму, – розповідають у відділі обслуговування громадян №17 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, – для осіб, які втратили працездатність, та на виконання частини 3 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”  (далі – Закон), перерахунки пенсійних виплат непрацюючим пенсіонерам проведено автоматично.

Перерахунку підлягали пенсійні виплати, складові яких залежать від розміру прожиткового мінімуму (доплата за понаднормовий стаж, доплата до мінімального прожиткового мінімуму).

Розмір підвищення пенсії з 01.07.2022 кожному пенсіонеру визначено в індивідуальному порядку та в  залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховувалась.

Згідно з частиною 3 статті 42 Закону, пенсіонерам, котрі працюють, пенсії у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, не перераховуються.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.