Рудниківчани у челенджі #Love30Ukraine

Учні Рудниківського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів (Львівщина, Стрийський район) б’ють на сполох через поганий стан тротуарів і велосипедних доріжок обабіч автодороги вздовж села Рудники, а також  через відсутність мережі водовідведення із зупинок громадського автотранспорту.

Увагу до проблеми привертають участю шкільної команди  #0271 у Всеукраїнських змаганнях Хештег-Марафон #SafetyChallenge #Love30 з безпеки дорожнього руху.

 – У цих змаганнях рудниківські активісти вже подолали два етапи, пройшли в третій та вже втретє отримали завдання й виконали їх під гаслом #Love30, – розповідає директор НВК Ярослав Папуга. – Саме виходячи з цих завдань, учні взяли участь у Всеукраїнському челенджі #Love30Ukraine, всією командою #0271 пройшли опитування щодо користування засобами мікромобільності та долучили до проходження всіх охочих. А увійшли в цю команду десятикласники Ігор Грабович, Степан Мороз, Тетяна Ковтало, Христина Остіан, Ірина Кісіль, Валентина Гук, семикласники Остап Кос і Віталій Проців.

Оскільки діти розуміють, що життя і здоров’я  людини – це найцінніше, то намагаються долучитися до створення безпечних умов для пересування автодорогою, зменшити ризик травматизму й уникнути смертності.  А безпечні умови для руху транспорту і пішоходів – це зменшення ризику травмуватися, можливість запобігти дорожньо-транспортній пригоді.

Значна частина колективу школи  проживає обабіч автодороги  Східниця-Пісочна-Львів Т-14-02 протяжністю 8 кілометрів саме населеним пунктом, тож доводиться щоденно користуватися нею. Прикро, що тротуари та велодоріжки не знали ремонту від вісімдесятих років минулого століття. У 2020 році відновили лише 500 метрів тротуару. Тоді ж про якісне водовідведення від зупинок громадського транспорту не подбали. І цим діти переймаються.

На двох перших етапах Хештег-Марафону команда #0271 Рудниківського НВК створила буклет «Правила дорожнього руху для пішохода»,  переглянула навчальні відеоролики під назвами: 

  • «Системи активної безпеки автомобіля»;
  • «Що робити на місці ДТП, надання першої домедичної допомоги»;
  • «Велосипедисти за кермом. ПДР для велосипедистів» для учнів 5-11 класів;
  • «Використання світловідбиваючих елементів у темну пору доби»

а також надавала практичну домедичну допомогу, що може бути потрібною при дорожньо-транспортній пригоді, пройшла практичні заняття й отримала слушні поради та практичні заняття  від інспекторів державної патрульної служби, проаналізували  правила надання допомоги та способи порятунку постраждалих під час ДТП.

У рамках ІІ етапу  Всеукраїнського змагання з безпеки дорожнього руху Хештег-Марафон команда #0271 Рудниківського НВК організувала  зустріч в “Освітньому онлайн-марафоні” учителів, учнів 5-11 класів та їхніх батьків, адміністрації школи: Ярослава Папуги, Мар’яни Кос, Галини Потічної, старости Рудниківського старостинського округу Миколаївської територіальної  громади Романа Білого, інспекторів ТВО поліції №2 Стрийського РУП ОГУ НП у Львівській області Петра Яковця та Юрія Білокура, медичних працівниць Рудниківської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Галини Гук та Оксани Красій.

Отримавши чергове завдання третього етапу Всеукраїнських змагань,  команда юних інспекторів дорожнього руху  Rudnyky Nvk з Хештег-Марафон #SafetyChallenge #Love30 написати казки про правила дорожнього руху і вже теж відзвітувала про  виконання завдання.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.