Смаколики на зиму  для діабетиків

Чи є спосіб заготовити на зиму ягоди, фрукти без цукру для людей, кому через стан здоров’я лікарі радять не вживати солодкого? «Так, є!» – відповідають учасниці групи сторінки Maria Mykhalchenko Рецепти Смаколик.юа у соціальній мережі Facebook.

Господиньки переконані, що найчастіше для такої категорії людей фрукти заморожують. Але ж  постачання електроенергії під час війни може бути нестабільним, і морозильник не підтримуватиме холоду…

Дехто до фруктових чи ягідних зимових заготівель замість цукру додає банан. Якщо цукор як консервант замінити фруктозою чи медом не можна, то спробуйте  зробити пастилу.  Або ж засушіть улюблені ягоди чи фрукти.

Але таки надійніше зберегти фрукти переробленими у банках.

Безпечно стерилізувати в банках фрукти без додавання цукру в автоклаві.

Якщо автоклава немає, компоти можна закривати зі стевією (продається в аптеках).   Абрикоси і сливи консервують половинками без підсолоджувача, але додати трохи лимонної кислоти або шматочок лимона без шкірки і без зерняток. Можна заготовити на зиму вишні без кісточок. Сливи на повидло треба варити довго. Ягоди чорниці, сливу чи абрикоси без кісточок засипати доверху в банку і стерилізувати, поступово досипаючи ягід, а після остаточного заповнення банки стерилізувати 15 хвилин і закрутити.

Сік із фруктів, ягід зваріть у соковарці, нагрійте до 95 градусів (щоб не закипів), гарячий залийте в банки і закрутіть.

Яблука почищені перебийте блендером, проваріть, закрутіть.  Так само пюре яблучне готуйте із запечених яблук.

Аличу у банках заливають холодною водою, закривають банки капроновими кришками, зберігають у холодному підвалі, споживають поступово.

Тушкованими в мультиварці яблуками, абрикосами, персиками у вигляді пюре щедро  заповнюють банки доверху, закривають.  Компоти, крім грушевих і яблучних (із білого наливу) можна закрутити без цукру.

Черешню заварюють з додаванням лимонної кислоти, закручують.  Так і грушу, але з додаванням наверз шматка кислого яблука. Хоча, груша для діабетиків – не панацея, бо шкодить підшлунковій залозі. Краще іноді з’їсти свіжі ківі, кисле яблуко або грейпфрут.

Багато замінників цукру мають негативний вплив на організм. Найменше шкодить стевія, але вона має специфічний смак.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.