Спиніться, хлопці, щоб не програти маєток

Днями випадково почула схлипування… Посеред міста жінка середнього віку крізь сльози розповідала ровесниці про те, що ось уже три години шукає двадцятирічного сина, який напередодні увечері пішов до друзів і досі додому не повернувся. Співрозмовниця запитала, чи не захопився часом гральними автоматами, мовляв, нині молодь голову тратить через азарт.
Жінки розійшлися – одна поспішала на роботу, друга, прислухавшись до поради, – в найближчий заклад грального бізнесу… Там і знайшла сина, котрий встиг витратити за ніч усю зарплату і частину заощаджень. Не приховує, що програв гроші вже не вперше, але сподівається відігратися, бо раніше аж двічі отримував приз.
Що ж, розмови-розмовами, пересічні люди спілкуються про різне. Але вартує цікавитися офіційною інформацією на цю тему. Увагу привернула оприлюднена прес-службою Львівської міської ради ухвала № 3693 від 12.07.2018 «Про організацію роботи щодо протидії гральному бізнесу та розповсюдженню азартних ігор на території м. Львова». На її основі міська рада скерувала листи в правоохоронні органи.
Логічний висновок простий, як дошка: щось там не те, якщо орган державної влади ініціює перевірку, та ще й протестує проти поширення мережі гральних закладів у Львові. Так, щось не те, бо гральний бізнес в Україні заборонено, а такі дії юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, згідно з логікою, незаконні.
…Азартні ігри практикують у Львові, і не тільки, та масово розповсюджують через відкриття Інтернет-клубів, спортивних покерних клубів та закладів під виглядом різних лотерей. За спостереженнями депутатів міськради, заходити туди дозволяють навіть неповнолітнім.
Міська рада Львова не приховує, що лише в Галицькому районі міста налічується зо три десятки таких об’єктів, навіть кілька – на одній вулиці, стільки ж – у Сихівському; в Залізничному – більше двадцяти, в тому числі – три за однією адресою; в Личаківському – дев’ять; у Франківському – тридцять вісім; у Шевченківському – тридцять п’ять!
Ось так… Якось так, загалом не по-львівськи…

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.