Хоча й нема повістки

Військкомати тепер називаються територіальними Центрами комплектування та соціальної підтримки, але місця дислокації – незмінні. Із приводу будь-яких  питань на військову тему  треба звертатися туди. Найактуальніше зараз – призов на військову службу.

Повістки може не бути. Але той, хто за віком підлягає призову, повинен до 14 квітня 2021 року з’явитися в Центр сам, без виклику.

За повідомленням військового комісара Миколаївського територіального Центру  комплектування та соціальної підтримки Львівської області Михайла Романовича, за неявку передбачено адміністративну відповідальність –  штраф у сумі від 850 до 1700 гривень – відповідно до абзацу другого частини 8 статті 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

Призов, згідно з Указом Президента України від 24 лютого 2021 року №71/2021, – протягом квітня-червня. Протягом року (весняний та осінній призови) до війська піде 32 тисячі жителів України. Із Миколаївського Центру першою командою до війська відбули шестеро юнаків.

Верховна Рада України 30.03.2021 р. прийняла Закон «Про внесення змін до  деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку», з набуттям чинності якого призовників та військовозобов’язаних в особливий період за порушення правил військового обліку можуть притягнути до адміністративної відповідальності (штраф 850-1700 грн.) за част. 2 ст. 210 КУпАП.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.