Хто не платитиме, той втратить більше

Дочірнє підприємство «Комунальник» Товариства з обмеженою відповідальністю «Стрийсільрембуд» працює на території сіл Миколаївського району офіційно.
Сільський голова Рудників Степан Дубик розповів, що «Комунальник» ( а саме це підприємство має ліценію і на вивезення, і на захоронення твердих побутових відходів) щотижня в середу вивозитиме сміття на відповідний полігон у Стрийському районі. Сільрада уклала публічний договір із виконавцем робіт. Окремий договір укладають підприємці.
Видатки на цей комунальний платіж при призначенні субсидії враховуватимуть. При допущенні боргу зі сплати протягом трьох місяців субсидію не нададуть. А ще важіль впливу на це має сільрада. Хто не платитиме, отримає рішення адмінкомісії про штраф у сумі від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів.
Хоча дотепер деякі господарі зовсім ухилялися від цього обов’язку, окремі мають навіть кількатисячний борг, тепер платити за послугу будуть усі.

Поділитися:

4 коментарі до “Хто не платитиме, той втратить більше

  1. От тільки виникає питання, а сільрада подбала, аби люди не просто платили, а таки мали куди сміття подіти? А так виходить, що смітники, як, до речі, стоять на зупинці, посеред вулиці і ще де завгодно, наповнюються окремими людьми(підприємцями), а інші – просто за це повинні платити? Може вони б уже почали думати, а не просто збирати гроші?

    1. У відповідь на Ваше запитання хотілось би зауважити дві речі. Перша з них – це те, що підприємці укладають окремий договір, який передбачає, що у них накопичується більше сміття, ніж у звичайних домогосподарствах, і це враховується іншою вартістю надання послуг. Що ж стосується самої проблеми – цього разу обіцяють, що сміття будуть вивозити частіше, тому будемо надіятися, що проблема переповнених контейнерів зникне.

      1. А проблема щодо їх розміщення? и смітники так і повинні “зустрічати” кожного, хто йде з дому чи додому?

      2. Можна запропонувати альтернативу. Де, наприклад, Ви хотіли б розмістити сміттєві контейнери? Може, ще хтось запропонує якесь краще місце. Але варто врахувати й те, що жителям села має бути недалеко носитися з тим сміттям…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.