Світлана Талан презентувала написану в Миколаєві книжку

Минулої неділі в Народному літературно-мистецькому музеї Уляни Кравченко та Миколи Устияновича міста Миколаєва вимушено переселена з Луганщини золота письменниця України Світлана Талан презентувала нову книжку «Її вишиване життя». У виданні ідеться про українську фольклористку й етнографиню, громадську діячку Пелагею Бартош.

Світлану Талан привели в Миколаїв не лише воєнні дії, адже її знайомство з містом відбулося не в перші дні березня 2022 року, а ще задовго до початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну – під час Книжкових толок, на яких вона презентувала свої перші романи. Кожне видання цієї авторки зацікавлює реальними історіями. Така ж і книжка «Її вишиване життя» – про людину, котра своїм талантом і працею розвивала Україну.

Народжена 1833 року на Глухівщині Сумської області, тобто краянка Світлани Талан, героїня книжки Пелагея Бартош допомагала притулкам для дітей, жінкам, постійно брала участь в обговоренні громадськістю актуальних «жіночих питань», щоб покращити становище жінок у тогочасному соціумі, розвивала освіту, досліджувала та систематизувала матеріали з народного ткацтва, рибальства, кулінарії, народних вірувань, традицій, побуту, господарства тощо. Їй довелося жити у складні політичні часи. Але вона не зрадила Україні.

Розповідь про цю українку та її справи – саме в книжці Світлани Талан «Її вишиване життя».

Зацікавлення і творчістю письменниці, і її героїнею скликало в музей багатьох людей. Були серед відвідувачів і вимушено переселені громадяни. Було цікаво, бо про це подбала організаторка заходу завідувачка музею Марія Ганич, запросивши на літературне свято місцевих театралів та музикантів, співаків: Наталію Муху, Оксану Стасів, Анну Корецьку, Тараса Рудька, Лева Іщака.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.