Лелека зимує в Україні

Чому цей птах не полетів у вирій, а залишився зимувати в селі Рудники вже, напевно, третю зиму, ніхто не знає, але припускають, що причиною стало його здоров’я.

Цього року цей чорно-білий красень уже може літати. Але знову не долучився до пташиного гурту, що на зиму відбув у теплі краї.

У Рудниках на Львівщині його називають буськом. А ось вікіпедія подає ще й інші назви цього улюбленого українцями птаха: бусол, бусел, бузько, бузьок, боцюн, боцян, гайстер, чорногуз.

Люди активно підгодовували птаха, поки тріщали морози та лежали сніги. Від холоду він ховався у приватних господарських спорудах. А відколи потепліло, птах облюбував полювання у полях. Він вишукує дощових черв’яків,комах, жаб, мишей, не відмовляється і від риби, знайденої поблизу у водоймах. 

Щороку приємно дивує Любомира Горбатого, котрий оре трактором угіддя навіть посеред зими – головне, щоб погода сприяла. Ходить по свіжозораній ріллі, вишукуючи здобич, зробить кілька кіл над полем, а потім знову гордо крокує, як справжній господар поля.

Як і торік, Любомир поділився фотографіями цього красеня. Милуйтеся і ви…  

Ось тут можна прочитати минулорічну публікацію.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.