І з безвиході є вихід

По-різному ставляться люди до дій влади, особливо до схвалення нею приходу інвестора. Одні приймають кожного, хто готовий вкласти кошти, розвиватися і сплачувати податки, інші ж випускають на волю притаманну людині звичайну заздрість і вставляють палицю в колесо того, хто їде.

Минає час, і пересічні жителі того чи іншого села, котрі були проти розвитку своєї території лише тому, що якийсь там бізнесмен, та ще й чужий, буде їм під носом шморгатися машинами чи тракторами, стають на бік того ж орендаря угідь чи власника підприємства. Бо дає їм роботу або ж доволі пристойно наповнює місцевий бюджет. Приблизно так реагують люди на альтернативні способи виробництва електроенергії.

Нещодавно ТОВ «Солар Парк» розпочало використовувати земельні угіддя за межами села Крупське на Львівщині для будівництва та обслуговування наземних фотоелектричних сонячних електростанцій. Фірма працює, сплачує податки, допомагає місцевим жителям.

Нещодавно у відповідь на звернення депутатських корпусів Миколаївської районної ради та Розвадівської сільської ради керівництво Солар Парк придбало для футбольних команд сіл Крупське і Березина газонокосарок, потрібних для підстригання трави на громадських стадіонах.

Депутатське звернення до районної ради про потребу в газонокосарці подав депутат від Крупського Андрій Оленич, – розповідає голова Миколаївської райради Тарас Зубрицький. – Але це село входить у Розвадівську об’єднану територіальну громаду, у котрої є свій бюджет. Тому створилася якась така безвихідна ситуація… Усвідомлюючи, що виділити кошти рада не може, однаково хотілося якось допомогти людям. Я почав обдумувати різні варіанти виходу із цієї ситуації.. Згодом разом із сільським головою Розвадова Романом Сидором ми попросили сприяння в інвестора, і він не відмовив, подарувавши два нові пристрої для косіння трави. Одним користуються крупецькі футболісти, а другий маємо намір віддати команді із сусіднього села Березина.

…Новенька потужна газонокосарка AL-KO Easy 5.1 SP, якою користується футболіст Орест Качмар, гуде на громадському стадіоні в Крупську. Тепер на цьому полі набагато безпечніше займатися спортом. І хоча карантинні правила не дозволяють проведення масових заходів, сільські спортовці з нетерпінням чекають тієї пори, коли CОVID 19 більше нікому не загрожуватиме і можна буде організувати такі ж видовищні футбольні матчі, як і до пандемії.

Я особисто,– каже Тарас Зубрицький, – висловлюю щиру вдячність керівництву ТОВ «Солар Парк» за те, що позитивно відреагувало на звернення Миколаївської районної та Розвадівської сільської рад і посприяло не лише футболістам, а й шанувальникам цього виду спорту. Адже тепер команди зможуть результативно тренуватися і демонструвати ще красивішу гру. Бажаю колективу фірми успішної праці, а футболістам обидвох сіл – майстерних голів у ворота суперників.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.