Орест Хоркавий продає ікону, щоб допомогти захисникам України

«Війна стосується кожного, – вважає Орест Хоркавий. – Я продаю свою картину, бо  хочу долучитися до боротьби з ворогами, виручені кошти віддам воїнам на зброю».

Житель Миколаєва, що на Львівщині, Орест Хоркавий надає підтримку  Збройним Силам України в боротьбі з російським нападником у числі багатьох жертводавців. Бо війна, в якої немає кращих чи гірших територій або людей, якщо її не зупиняти, суне вперед, не залишаючи нічого живого.

Протистояння Збройних Сил України невиправданій ворожій агресії з перших днів отримало підтримку і в Україні, і за кордоном.  На знак приєднання до цієї підтримки художник Орест Хоркавий пожертвував авторську картину – ікону «Покров миколаївського краю». Зобразив на ній на сторожі Христової Церкви Архистратига Михаїла та святого отця Миколая, а в центрі великим планом  – Пресвяту Богородицю, під омофором якої – відомі чільні діячі Церкви та держави, серед яких – краяни отець Андрій Іщак, якого проголосив блаженним Папа Римський Іван Павло ІІ, та отець Микола Устиянович і Уляна Кравченко, чиї імена носить миколаївський музей.

Ікону виставили в експозиції музею Уляни Кравченко і Миколи Устияновича міста Миколаєва. ЇЇ можна побачити й купити будь-якого робочого дня тижня. Автор оцінив цю свою роботу в 250 американських доларів. Сподівається продати картину або одному власнику, або ж кілька жертводавців можуть придбати і подарувати музеєві. Закликає поціновувачів малярства не шкодувати зусиль для забезпечення війська зброєю. Усі кошти обіцяє передати на її придбання.

Тож будь-якого робочого дня можна завітати в музей, щоб побачити ікону, а незабаром і долучитися до сприяння українському війську. А зброя потрібна захисникам уже.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.