Подарунок Україні на ювілей

Від розпаду імперії Україні минуло тридцять років. Відновлення незалежності нашої держави стало поштовхом розвивати її на повну силу. І ще тоді, на зорі свободи, українці з великим натхненням почали працювати, щоб нарешті вільна держава розквітала.

Не припиняємо й далі вірити в те, що збудуємо сильну державу, таку, щоб наша Україна приваблювала своїх синів і доньок, щоб кожному в ній жилося мирно, заможно, радісно. Коли так буде, наразі відповісти непросто. А ось жити так, щоб бути корисним своєму народові, цілком реально вже.

Ось переконуйтеся: юні спортовці Львівщини мають мету, впевнено йдуть до неї, присвячують успіхи рідній Україні і свої досягнення дарують їй на ювілейний тридцятий День незалежності.

ОСТАП БІЛЯК – плавець. За словами директора Миколаївської дитячо-юнацької спортивної школи Романа Ченя, він у спорті – наполегливий і сумлінний. У 2018 році як один з найперспективніших плавців області став володарем статуетки “Гордість Львівщини”. Це підтверджує в розмові й батько хлопця. Ми спілкувалися з ним про Остапа саме в святковий день Незалежності України.

– Коли всі школярі відпочивають, Остап тренується, – каже пан Ярослав. – Оскільки басейн у Миколаєві наразі не працює, він плаває в Аквапарку у Львові. Від 14 години до половини шостої вечора Остап перебував у дорозі та на тренуванні.

Багаторазовий призер чемпіонату Львівщини, Остап Біляк змагається не з ровесниками 2009 року народження, а зі старшими на два-три роки. Цього року захищав честь Львівської області у двох чемпіонатах України: у Харкові та в Броварах на Київщині. Найбільше любить плавати брасом. У дванадцятирічному віці виконав нормативи другого дорослого розряду. У ці дні готується до відкритого Кубка Львівщини, що відбудеться у вересні. свої успіхи присвячує рідній Україні.

МАКСИМ МОСКВІТІН – кращий бомбардир футбольних поєдинків 2021 року в Скадовську на Херсонщині. Забив 8 голів! У складі команди Миколаївської ДЮСШ, котра зайняла перше місце в Україні, захищав честь Львівської області. зарахований у Львівський коледж фізичної культури.

– Першим Максимовим подарунком від тата, коли він тільки народився, був футбольний м’яч, – розповідає Оксана Москвітіна, мама юного спортовця. – Цей м’яч він поклав у колиску! І відтоді все робить для того, щоб син став справжнім футболістом. А Максим і м’яч відтоді стали нерозлучними.

Батько змалечку навчав сина грати в футбол – коли малюку минуло три з половиною року. Від шести років Максим почав ходити на стадіон “Ювілейний”, де займався з тренерами: спочатку – з Романом Ченем, а потім – з Андрієм Леськівим. Коли в Миколаїв прибув представник Львівського футбольного клубу “Карпати”, він запросив Максима тренуватися. Спочатку доїжджав, а потім перейшов на навчання у Львівську школу і водночас тренувався.

Максим так любить футбол, що не розлучається з м’ячем навіть удома, навіть у будинку. Вдосконалює практичні навики володіння м’ячем та поглиблює свій фізичний розвиток. Старається, щоб вирости справжнім футболістом і примножувати славу України у престижних турнірах.

МАКСИМ ЧЕНЬ із Рудників перейшов на “ти” із футбольним м’ячем завдяки заняттям у Миколаївській дитячо-юнацькій спортивній школі із тренером Василем Більським. Зарахований в академію Футбольного Клубу “Шахтар”.

Виступав захисником у складі команди Миколаївської ДЮСШ, яка цього року у Скадовську на Херсонщині перемогла в футбольних поєдинках “колосівців”, захищаючи честь Львівщини. Багата колекція його нагород. Директор ДЮСШ Роман Чень зауважує, що цей восьмикласник наполегливий на тренуваннях, а успіх любить саме таких.

…Такі школярі – надія України.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.