Про перерахунок пенсій у жовтні 2021 року

    Особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення ними 80-річного віку з 1 жовтня 2021 року встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії. Розмір цієї виплати – до 400 гривень. Звертатися до органів Пенсійного фонду області не треба, бо виплату встановлять за матеріалами пенсійних справ. Перерахунок проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому».

Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 17 (сервісний центр) Головного управління  Пенсійного фонду України у Львівській області Наталія ТАНЧАК уконкретнює:

      –  Компенсаційну виплату отримають пенсіонери, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10340,35 гривень). Для громадян віком 75-80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років – жінки, пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2500 гривень.

       Особам, які отримують пенсію та яким виповнилося 75 років, до досягнення ними 80-річного віку після 1 жовтня 2021 року щомісячна компенсаційна виплата встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.