…І дух народу воскресає

Недільного гожого надвечір’я над селом Рудники на Львівщині лунає пісня і художнє слово. Це учасники художньої самодіяльності Народного Дому прибули на стадіон Мурава із концертною програмою, якою оспівують Україну, свій народ, його незламний дух, його велич, описують споконвічні традиції.

Мелодійним передзвоном маленьких сердець учасників самодіяльного Народного ансамблю “Наддністрянка” (керівник Любомир Ничта) лине слава України. Народні звичаї й традиції відображають ще й дует у складі Соломії Федьків та Ілони Петренько, солістка Соломія Хомин, дитячий колектив у складі Дмитра Федьківа, Вікторії Федьків, Олі Притули, Маркіяна Петреньківа.

Особливим шармом вирізняється літня літературно-музична композиція на березі річки, для презентації якої юні артисти у барвистих вишиванках одягнули віночки з польових квітів, взялися за руки та запросили глядачів стати в коло довкола вогнища. Охочі перестрибували через гаряче полум’я і знову ставали в коло. А потім дівчата віддали віночки тихому річковому плесу, і понесла вода ці віночки у голубу даль…

…А хто ще не на стадіоні, не баріться. Приходьте послухати, як неповторно, як майстерно виступають юні таланти.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.