Чи буде скандинавська ходьба в Рудниках?

Це питання далеко не риторичне. Бо це можливо, головне – бажання.

 У селі Рудники на Львівщині  вже є достатня кількість місць для проведення занять, адже простори села – не лише дороги, а й поля, луги, ліси. Одне з найпривабливіших для руханки – це просторий стадіон «Мурава», де й футбольний, і волейбольний майданчик впорядковані, і де ще й для піших з відповідними паличками місце знайдеться. Є й ентузіасти, котрі хочуть оздоровлюватися через спорт і навіть запримітили серед  місцевих кандидата на професійного тренера.

Скандинавська ходьба – це один з найлегших способів стати більш активним та здоровим. Цей вид спорту – один з найменш вибагливих до умов, віку та особливостей самопочуття. Виник майже сто років тому – фінські лижники в безсніжний період вигадали цей спосіб тренування, перевзувшись у звичайні кросівки. Згодом вдосконалено палички для цього виду спорту. Під час скандинавської ходьби навантаження на руки, ноги та поперек рівномірні, м’язи завжди в тонусі. Ефект прирівнюють з бігом, їздою на велосипеді. Стимулює роботу серцево-судинної системи, покращує поставу. Головне, що скандинавську ходьбу практикують на свіжому повітрі, на будь-якому покритті – на дорозі чи в лузі, лісі.

У час карантинних обмежень скандинавська ходьба – саме те, що корисно й дозволено.

Уже організували безкоштовні заняття зі скандинавської ходьби у Львові. Це стало можливим  завдяки соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України» (за Указом Президента «Про започаткування соціального проекту «Активні парки – локації здорової України»). Мета цього проєкту –  максимальне залучення людей до оздоровчої рухової активності в місцях масового відпочинку.

Запрошує долучатися до розширення дії проєкту на своїй сторінці у соціальній мережі голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький. Одними з перших відгукнулися Управління молоді та спорту Львівської ОДА та Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.