Субсидія в “червоній” зоні – вища

Субсидія тим, хто живе в “червоній зоні” карантинних обмежень, буде вища. Разом із житловою субсидією за листопад її отримувачі, котрі проживають у зоні з «червоним» рівнем карантинних обмежень, у грудні 2021 року отримають доплату до субсидії за жовтень. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Ця сума буде виплачена з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів для жителів місцевостей, що перебувають у зоні з «червоним» рівнем карантинних обмежень. У листопаді автоматично перерахують розмір субсидії в “червоній” зоні на опалювальний період із врахуванням вартості опалення за весь місяць жовтень, хоча опалювальний період для призначення субсидії розпочався лише 16 жовтня.

Це стосується субсидії в “червоній” зоні на холодну воду, водовідведення, електроенергію та природний газ для жителів територій із встановленим червоним рівнем епідемічної небезпеки на період його дії, незалежно від кількості днів дії карантину на місяць.

А стандартні соціальні нормативи такі:

• холодна вода – 3,6 кубометра;

• водовідведення – 3,6 кубометра на одну людину на місяць;

• газ – за наявності плити і гарячої води 3,3 кубометра на одну людину в місяць; за наявності плити і без гарячої води – 5,4 кубометра; за наявності газової плити і газової колонки – 10,5 кубометрів;

• електроенергія – 70 кВт/год на місяць на сім’ю з однієї людини і додатково 30 кВт/год на місяць на кожного іншого члена сім’ї, але не більше 190 кВт/год на місяць.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.